Anunt trist!

Atletul Radu Costache a plecat dintre noi!

Cu intristare va anuntam, cu acordul familiei, ca Nea Costache Radu, atlet veteran din Iasi, s-a oprit din cursa vietii pe Pamant, in ziua de 31 Martie 2018, dupa ce toata viata a alergat!

Nascut in Comuna Lungani (Iasi) in 1936, Nea Costache a imbinat invatatura cu sportul inca din tinerete, de cand a prins atractie pentru Atletism. A activat la A. S. Dinamo din Iasi, concurand in special la probe de semifond, a continuat la acelasi club la Bucuresti, specializandu-se pe 3000m plat, participand la mai multe concursuri ale asociatiilor de profil (militare). A revenit la Iasi, activand la sectia de fotbal, iar din anul 1965 renunta la sportul de performanta, dar nu abandoneaza miscarea, practicand mai multe ramuri sportive.

Dupa infiintarea, 1986, a Comisiei Atletilor Veterani (CAV), pe langa FRA, a inceput o activitate benefica pentru organizarea competitiilor locale iar dupa legitimare la FRA, in 1994, a participat constant la campionatele nationale, Balcanice sau Europene, cu rezultate notabile, stabilind recorduri nationale si Balcanice, fiind specializat pe probe de sprint

Fiind o fire activa si cu simt de organizare, a infiintat Asociatia Atletilor Veterani din Iasi, care are si astazi un numar remarcabil de membri

In anul 2005 a fost ales in C.A.V., cu probleme de disciplina, unde a activat cativa ani.

De asemenea a contribuit activ la redactarea revistei Asociatiei Nationale a Atletilor Veterani, prin publicare de articole, clasamente, opinii pentru imbunatatirea activitatii atletilor veterani. Astfel, patru editii ala acestei reviste au avut coordinator pe Nea Radu Costache

Alaturi de Nea Costache, in miscarea atletica, o regasim si pe valoroasa si inimoasa partenera de viata a sa, pe Olimpiada, care a constituit un sprijin constant pentru familie, pentru sport si pentru afirmarea miscarii sportive nationale sau internatonale.

Nea Costache a fost coautor, alaturi de Mariana Bazavan, a Enciclopediei 2o De Ani De Atletism Masters în Romania, coordonata de colegul nostru Stan Marin.

Pentru meritele sportive si cele in organizarea competitiilor pe plan local sau national, Nea Radu Costache a fost distins de catre F.R.A. cu Diploma de Excelență.

Exprimandu-ne inca o data regretul pentru pierderea unui pilon remarcabil al miscarii Atletilor Veterani, anuntam pe cei interesati ca inhumarea va avea loc Marti 03 Aprilie 2018, la Cimitirul “Eternitatii” din Iasi, incepand cu orele 12.00.