Anunt Campionatul National de Alergare Montana – Editia 1

Slanic Prahova, 13.04.2019

Dragi atleti masters, pasionati ai alergarii montane,

Comisia Atletilor Masters din cadrul FRA a inclus in premiera in calendarul competitional anual un campionat national dedicat alergarii montane. Decizia de a organiza o competitie de acest gen la nivelul atletilor masters a fost luata tinând seama de numarul relativ mare de practicanti ai acestei probe si ca urmare a succesului obtinut de sportivii romani la campionatul organizat de European Masters Association la Montcada (Spania) in 2017.

Prima editie a Campionatului National de Alergare Montana – Masters se va desfasura la Slanic Prahova pe data de 13 aprilie 2019, fiind organizata in parteneriat cu Clubul Sportiv Atletico Slanic.

Tinand seama de faptul ca este primul an competitional in care se organizeaza un Campionat National pentru acesta proba si ca multi alergatori dedicati curselor montane nu sunt in prezent legitimati la cluburi afiliate FRA, Comisia Atletilor Masters a luat decizia ca prima editie sa fie deschisa tuturor doritorilor (barbati si femei) care au implinit varsta de cel putin 35 de ani inainte de 13 aprilie 2019 si indeplinesc conditiile de sanatate care le permit sa se inscrie la un astfel de concurs.

Informatiile despre traseul probei sunt prezentate in hartile alaturate. Lungimea masurata a traseului este de 8800m. Concurentii de la categoriile 70+ vor avea de parcurs o distanta redusa, de cca 6000m.

Plan traseu alergare montana

Profil traseu Slanic - alergare   montana

Inscrierile pentru Campionatul National se pot face pana pe data de 31 martie, telefonic sau prin e-mail, la persoanele de contact din partea Comisiei Atletilor Masters:

Vali Bobocescu – tel: 0787573055 email: valeriu_bobocescu@yahoo.com

Nicolae Sdrula – tel: 0721762448, email: nicu_zdrula@yahoo.com

Ridicarea numerelor de concurs se va face vineri 12 aprilie in locul si la orele ce urmeaza sa fie precizate de CS Atletico Slanic, sau in dimineata zilei de concurs, pe 13 aprilie, la locul de start (scoala din Poiana Varbilau, localitate limitrofa orasului Slanic). Ridicarea numerelor de concurs este conditionata de prezentarea actului de identitate al atletului si de semnarea declaratiei pe proprie raspundere privind starea de sanatate si asumarea riscurilor legate de participarea la competitie.

Se va percepe o taxa de Campionat National Masters de 30 de lei. De asemenea, sportivii legitimati FRA care nu au viza pe anul 2018 vor veni cu legitimatiile ca sa li se puna viza pe loc, contra unei taxe de 30 lei.

Daca din conditii de forta majora, dupa ce si-au ridicat numerele sportivii se gasesc in imposibilitatea de a mai concura, acestia trebuie sa anunte pe organizatori si sa restituie numerele primite. Sub nicio forma nu vor da numarul de concurs unei alte persoane care sa concureze in locul lor!

Startul se va da la ora 10:00 din imediata vecinatate a scolii  din Poiana Varbilau iar sosirea va fi in acelasi loc. Festivitatea de premiere la acest campionat national va avea loc pe stadionul din vecinatatea Primariei, dupa terminarea cursei si prelucrarea rezultatelor.

Atletii doritori sa obtina oferte avantajoase de cazare la Slanic (Poiana Varbilau) sunt rugati sa contacteze organizatorul local prin e-mail (csatleticoslanic@yahoo.com) sau la telefon (0724317781 – d-l Muşat).

Dorim sa le multumim pe aceasta cale organizatorilor locali pentru amabilitatea si bunavointa de care dau dovada, pentru ca atletii masters sa se poata bucura de participarea la un asfel de campionat in cele mai bune conditii de desfasurare. Pentru cei interesati mentionam ca pe data de 14 aprilie, in ziua urmatoare campionatului national de alergare montana, se va desfasura competia de cros “Marele Pemiu al Orasului Slanic” dotata cu premii substantiale la toate categoriile de varsta.

Va asteptam in numar cat mai mare – Mult succes tuturor!